Hoe houd ik katten uit de tuin?
Sommige tuinliefhebbers hebben veel last van katten die in de omgeving rond lopen. Veel kattenbezitters zullen dit probleem ook wel herkennen. Katten kunnen in kleine tuinen vaak een doorn in het oog zijn. Putjes graven, omgraven of vernielen van planten, opeten of wegjagen van mooie vogeltjes; het kunnen allemaal redenen zijn om zich te ergeren aan poeslief. Ook is het zo dat katten in de moestuin hun ontlasting kunnen achterlaten waardoor een aantal ziektes op mensen kan worden overgebracht. Ook de lucht kan vaak irritaties opwekken.
Hier zijn een paar tips opgenomen om dit probleem te helpen voorkomen, zonder dat er problemen ontstaan tussen de eigenaar(s) van de kat(ten) en de tuinbezitter.

Er zijn veel methodes en middeltjes die ervoor kunnen zorgen dat katten het hazenpad kiezen. Aangezien tuinliefhebbers vaak ook dierenvrienden zijn proberen we twee vliegen in een klap te slaan en de katten uit de tuin te houden met behulp van PLANTEN.
  • Meer planten in je tuin zetten zodat de bodem volledig dicht groeit en er geen plaats meer is om de grond om te woelen. Bodembedekkers maken de tuin voor katten dus een stuk onaantrekkelijker.
  • Bescherm de andere planten en de rest van de tuin door enkele door katten zeer geliefde planten te plaatsen in een hoek van de tuin. De poezen zullen dan alleen in de hoek van hun lievelingsplanten verblijven en laten de rest van de tuin met rust. Indien je de katten kwijt bent, weet je onmiddellijk waar je ze kunt vinden.
Hieronder staat een aantal van die planten.
- Nepeta cataria (wild kattenkruid).
- Teucrium marum (gamander).
- (sier)haver of een ander laag zacht gras.
- Pollen Alyssum (schildzaad).
- Dianthus deltoides (steenanjer).
- Sagina (vetmuur).
- Het zogenaamde kattengras.

Je kunt ook planten in de tuin plaatsen waar de katten een hekel aan hebben, waardoor ze uit de tuin blijven.
Zet deze planten op strategische plaatsen in de tuin om de "toevallige voorbijganger" te laten weten dat hij niet welkom is.
Planten die citroengeur verspreiden:
- Geranium macrorrhizum (ooievaarsbek).
- Dictamnus (vuurwerkplant).
- Aloysia triphylla (citroenverbena).
- Ruta graveolens (wijnruit) helpt ook bij het op afstand houden van katten.
- Stekelige mei- en vuurdoorn op strategische plaatsen ziet de kat niet zitten. 

Een hoop stekelige takken van mei- en vuurdoorn op plaatsen waar de kat je tuin binnenkomt kan ook helpen. Dit kan de katten aanmoedigen een andere kant op te gaan. Zorg wel dat de kat er niet zomaar overheen kan springen.

Daarnaast bestaat er Kattenkwaad, een product van Luxan wat een voor katten onaangename geur afgeeft die wij niet kunnen ruike
Tuinwinkel Klinkers
Nije Dijk 2a
9468 AT Annen

Ingang via
winkelcentrum d'Anloop

Tel. 06 - 25555012
Openingstijden:

Dinsdag t/m Vrijdag
09.00 - 17.30 uur

Zaterdag
09.00 - 17.00 uur
Wij zijn:

Volg ons via social mediaVolg ons op Twitter
Ga naar de website van:

Hoveniersbedrijf Klinkers