RHODODENDRONS
Planten zoals rhododendrons, azalea’s, heideachtige, pieris enz. gedijen niet overal even goed, ze stellen erg specifieke eisen. Op hun verlanglijstje staat eerst en vooral een zure grond en verder stellen zij ook een aangepaste voeding erg op prijs.

Zure gronden, waar zuurminnende planten, zoals azalea, rhododendron, heide, hortensia enz., van nature groeien, zijn minder goed in staat om voedingselementen vast te houden. Het is dan ook logisch dat zuurminnende planten gevoelig zijn aan zoutstress en overbemesting. Geef daarom een zacht werkende organische meststof zoals DCM Organische Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea. Dankzij de aangepaste samenstelling is deze meststof ideaal geschikt voor zuurminnende planten. Ze verzuurt de bodem lichtjes en bevordert een rustige groei en rijke bloei. De aanwezigheid van extra magnesium en ijzer in deze meststof zorgt bovendien voor glanzende, gezonde, diepgroene bladeren.

Geef zuurminnende planten nooit kalk. In tegenstelling tot bij andere planten, bemoeilijkt kalk de opname van de voedingselementen bij zuurminnende planten.

Zuurminnende planten hebben verder een hekel aan natte voeten. Geef daarom liever regelmatig kleine hoeveelheden water dan slechts nu en dan grote hoeveelheden. Ook een goede grondstructuur en drainage zijn belangrijk om wortelproblemen te voorkomen.

De aanplanting van rhododendrons, azalea’s en andere zuurminnende planten.

Niet alle planten hebben dezelfde ‘smaak’. Sommige planten hebben het nu eenmaal liever zuur. Omwille van genetische eigenschappen en de bodemgesteldheid in hun gebieden van herkomst, is het wortelstelsel van zogenaamde zuurminnende planten van die aard dat het pas onder zure bodemomstandigheden voedingselementen optimaal kan opnemen. Dit verklaart waarom bijvoorbeeld azalea’s en rhododendrons niet in elke tuin even goed gedijen. Hoe maakt u het deze planten naar hun zin?

Zuurminnende planten zoals azalea, rhododendron, heide (Erica, Calluna), blauwe hortensia, skimmia, camellia, pieris, brem… vragen een luchtige, goed doorlatende en eerder zure grond (pH 4,5-5,5). Bij een te hoge pH zullen deze planten de nodige voedingselementen niet optimaal kunnen opnemen en zullen ze al vlug lichtgroene of zelfs gele bladeren vertonen door bijvoorbeeld ijzergebrek. Daarom is het erg belangrijk om ze in een bodem met een correcte pH aan te planten. Door de juiste bodemverbeteraar te gebruiken, kan u heel eenvoudig de ideale bodemcondities creëren.
Als verzurende bodemverbeteraar kunt u Tuinturf gebruiken bij het aanplanten.


IN EEN BESTAANDE TUIN
Door jaarlijks een laag van enkele centimeter DCM Tuinturf en DCM Rhodo, Azalea & Hortensia meststof in de toplaag van de bodem te mengen, behoudt de grond een optimale zuurtegraad en structuur voor uw zuurminnende planten en droogt hij minder snel uit. Zorg ervoor dat u de wortels van de planten niet beschadigt bij het inmengen.


 

Tuinwinkel Klinkers
Nije Dijk 2a
9468 AT Annen

Ingang via
winkelcentrum d'Anloop

Tel. 06 - 25555012
Openingstijden:

Dinsdag t/m Vrijdag
09.00 - 17.30 uur

Zaterdag
09.00 - 17.00 uur
Wij zijn:

Volg ons via social mediaVolg ons op Twitter
Ga naar de website van:

Hoveniersbedrijf Klinkers