BUXUS
Geen tuin zonder buxus. Dat is logisch, want hij is een mooie verschijning die ook de winterse tuin structuur en kleur geeft. Een buxus met gele blaadjes verliest echter alle charme.
Door uw buxus regelmatig te bekalken en te bemesten kunnen al heel wat problemen vermeden worden. Geel blad bij buxus duidt immers vaak op een gebrek aan voeding in de grond of op een te zure grond die te weinig kalk bevat, waardoor uw buxus de voedingsstoffen niet goed kan opnemen.
Buxus bekalken en bemesten, ..


Buxus is een sterke plant die veel kan verdragen. Op één voorwaarde: dat hij krijgt wat hem toekomt, namelijk voldoende kalk en een uitgebalanceerde voeding. 

Kalk
Buxus is een kalkvreter. Hij heeft dus veel kalk nodig. Zonder kalk kan hij onvoldoende voedingsstoffen opnemen. Hij zal dan niet groeien zoals verwacht en vaak ook gebreksziekten vertonen zoals gele of bleke bladrandjes. Dat tekort aan kalk kan gemakkelijk voorkomen worden met een jaarlijkse onderhoudsbekalking. DCM Groen-Kalk® is een zachtwerkende, gekorrelde kalk die vlot oplost en een hoog gehalte aan magnesium bevat, een element dat de bladeren een diepgroene kleur geeft. DCM Groen-Kalk® kan in de tuin in de volle grond gebruikt worden of voor buxus in pot op het terras. Hij verhoogt op een veilige manier de pH van de grond waardoor de buxusplantjes de voedingsstoffen optimaal kunnen opnemen en gebreksziekten voorkomen kunnen worden.

Aangepaste voeding
Naast kalk heeft uw buxus ook een aangepaste voeding nodig. Voor buxus kiest u best een meststof met een evenwichtige verhouding tussen stikstof en kalium voor een compacte groei en een goede afharding in het najaar. DCM Organische Meststof Buxus bevat bovendien extra zeewierkalk voor een optimale zuurtegraad en magnesium voor een frisgroene kleur van uw buxus. De vrijstelling van de voedingsstoffen gebeurt geleidelijk volgens de noden van de plant.

Omdat buxus een struik is die vlot en continu wil groeien, geeft u hem tijdens de groeiperiode best ongeveer om de 100 dagen een bemesting met DCM Organische Meststof Buxus. Ook na een snoeibeurt vult DCM Organische Meststof Buxus de voedingselementen in de bodem aan en bevordert ze de hergroei, zodat de struiken zich snel herpakken.

Welke voordelen heeft deze meststof?
• evenwichtige verhouding tussen stiksof en kalium voor een compacte groei en een goede afharding in het najaar
• met zeewierkalk voor een optimale zuurtegraad
• rijk aan magnesium voor frisgroene blaadjes
• buxus wortelt oppervlakkig, een goede spreiding van de meststof over het volledige oppervlak is dus noodzakelijk, dankzij de MINIGRAN® TECHNOLOGY is dit perfect mogelijk
• kan ook gemengd worden met de potgrond van uw buxus in pot die uw terras verfraait

Tuinwinkel Klinkers
Nije Dijk 2a
9468 AT Annen

Ingang via
winkelcentrum d'Anloop

Tel. 06 - 25555012
Openingstijden:

Dinsdag t/m Vrijdag
09.00 - 17.30 uur

Zaterdag
09.00 - 17.00 uur
Wij zijn:

Volg ons via social mediaVolg ons op Twitter
Ga naar de website van:

Hoveniersbedrijf Klinkers