Uw moestuin zaai- en plantklaar maken
Van zodra de vorst uit de grond verdwenen is en het voorjaarszonnetje zijn gezicht laat zien, begint het bij de meeste tuinliefhebbers te kriebelen en trekken ze de tuin in om hun moestuin zaai- en plantklaar te maken. DCM geeft u 3 stappen om uw groentebedjes optimaal te spreiden.

Stap 1: Breng de zuurtegraad (pH) op peil
Alleen bij de juiste zuurtegraad kunnen groenten voedingsstoffen in voldoende mate opnemen. In de meeste moestuinen is de zuurtegraad of pH te laag en moet er dus bekalkt worden om deze pH te verhogen. Gebruik hiervoor de gekorrelde DCM Zeewierkalk Korrel, die vlot strooibaar is en snel oplost. Hierbij geeft u ook extra calcium die de bodemstructuur verbetert en een onmisbaar element is voor lekkere groenten. Bovendien is deze kalk van nature rijk aan sporenelementen, een extra bron van vitamines voor de planten. Bekalken kan vanaf het najaar tot het voorjaar.

Stap 2: Zorg voor een luchtige en humusrijke grond
Voor een goede ontwikkeling van het wortelgestel moet de bodem luchtig zijn en voldoende actief bodemleven bevatten. De structuur van de bodem kan verbeterd worden door er organisch materiaal aan toe te voegen. Door jaarlijks DCM Koe-Kippen-Paardenmest in te werken, zal de structuur van uw bodem beter worden. Voor de planten betekent dit dat ze periodes van zware neerslag of aanhoudende droogte veel gemakkelijker kunnen trotseren.

Voor al het plantgoed dat u koopt in pot of persblok, zoals bladgroenten, vruchtgroenten, kolen, … gebruikt u best een speciaal daarvoor ontwikkeld organisch bodemverbeterend middel, zoals de potgrond Groenten & Kruiden. Door deze bodemverbeteraar in de plantput te mengen, zullen uw groenteplantjes vlot en zonder groeistilstand wortelen.

Stap 3: Zorg voor een aangepaste voedingstoestand
Breng tot slot de voedingstoestand van de bodem op peil. Dit kan perfect met de DCM Organische Meststof Groenten. Deze meststof vormt een ideale voedingsbron die dagelijks beschikbaar is voor de plant en dit gedurende de ganse teelt.
 

Tuinwinkel Klinkers
Nije Dijk 2a
9468 AT Annen

Ingang via
winkelcentrum d'Anloop

Tel. 06 - 25555012
Openingstijden:

Dinsdag t/m Vrijdag
09.00 - 17.30 uur

Zaterdag
09.00 - 17.00 uur
Wij zijn:

Volg ons via social mediaVolg ons op Twitter
Ga naar de website van:

Hoveniersbedrijf Klinkers