Plant specifieke meststoffen
Naast de algemene Siertuinmeststof zijn er voor een aantal plantsoorten specifieke mestsoorten. Niet ieder is gelijk ...

Er is speciale meststof voor
* Rhododendrons, Azalea & Hortensia
* Rozen
* Buxus
* Hagen & Coniferen
* Citrus & mediterane planten
* Terras en Bloeiende planten 
* Laurier
* Hortensia

Omdat niet alle planten dezelfde eisen stellen, onder meer wat de zuurtegraad betreft, zijn er voor sommige soorten ook aangepaste meststoffen beschikbaar.

DCM Organische Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea
Deze meststof is speciaal ontwikkeld om aan de specifieke behoeften van de zogenaamde zuurminnende planten te voldoen. Dit zijn planten die het best gedijen in een zure grond (pH 4,5-5,5). Tot deze groep behoren onder andere rhododendrons, heideachtigen, pieris, azalea’s, blauwe hortensia,... Dankzij de aangepaste samenstelling is deze meststof ideaal geschikt voor zuurminnende planten. Ze verzuurt de bodem lichtjes en bevordert een rustige groei en rijke bloei. De aanwezigheid van extra magnesium en ijzer in deze meststof zorgt bovendien voor glanzende, gezonde, diepgroene bladeren.Geef zuurminnende planten nooit kalk. In tegenstelling tot bij andere planten, bemoeilijkt kalk de opname van de voedingselementen bij zuurminnende planten.
Verkrijgbaar in:
200gr
1,5 kg
3,5 kg

DCM Organische Meststof Rozen & Bloemen
DCM Organische Meststof Rozen & Bloemen is een evenwichtige rozenvoeding met een lange werking. Deze organisch-minerale meststof is speciaal ontwikkeld om aan de behoeften van uw rozenplanten te voldoen. Ze is rijk aan kalium voor intense bloemkleuren en sterke planten, het extra magnesium zorgt voor een diepgroene bladkleur. Strooi deze meststof een eerste keer in het voorjaar. Bemest uw rozen dan nog een tweede keer na de eerste bloeiperiode. Zo hebben ze weer voldoende energie om tot in de herfst nieuwe knoppen te vormen.
Verkrijgbaar in
200gr
1,5 kg
3,5 kg

DCM Organische Meststof Buxus
Naast kalk heeft uw buxus ook een aangepaste voeding nodig. Voor buxus kiest u het beste een meststof met een evenwichtige verhouding tussen stikstof en kalium voor een compacte groei en een goede afharding in het najaar. DCM Organische Meststof Buxus bevat bovendien extra zeewierkalk voor een optimale zuurtegraad en magnesium voor een frisgroene kleur van uw buxus. Ook na een snoeibeurt vult DCM Organische Meststof Buxus de voedingselementen in de bodem aan en bevordert ze de hergroei, zodat de struiken zich snel herpakken.
Verkrijgbaar in
200gr goed voor +/- 5 planten
800gr
1,5 kg goed voor +/- 40 planten
3,5 kg goed voor +/- 90 planten

DCM Organische Meststof Hagen,Taxus & Coniferen
De zachte werking en evenwichtige samenstelling van deze meststof zorgt ervoor dat de groei of de hergroei na een snoeibeurt snel op gang komt. Deze meststof geeft bladeren en naalden een diepgroene kleur. Ook de topscheuten blijven gezond en groen. Dankzij het hoge gehalte aan kalium zijn de haagplanten gehard tegen extreme weersomstandigheden en beduidend minder gevoelig voor ziekten. Door regelmatig te bemesten met DCM Organische Meststof Hagen,Taxus & Coniferen voorziet u uw haagplanten op een uitgesproken natuurlijke wijze van de nodige voeding en houdt u hun wortelgestel actief.
Verkrijgbaar in
1,5 kg
3,5 kg
10 kg


DCM Meststof Olijven, Vijgen & Citrus
Deze meststof heeft een kaliumrijke voeding, verrijkt met magnesium, speciaal voor citrus, olijven, vijgen... voor gebruik in pot of volle grond. Zorgt voor sterke, uitbundig bloeiende planten, intense bloemkleuren en stevige, kleurrijke vruchten. Is toepasbaar in de biotuin
Verkrijgbaar in
1,5 kg
0,8l (vloeibaar)


DCM Meststof Geraniums, Surfinia® & Bloeiende Planten
Deze meststof heeft een hoog gehalte aan fosfor en kalium voor een weelderige bloei met intense bloemkleuren ideaal voor geraniums, surfinia´s®, vlijtige liesjes, afrikaantjes (tagetes), viooltjes en andere éénjarige en terrasplanten. Met magnesium voor een diepgroene bladkleur

Verkrijgbaar in
200 gr
750 gr
0,4l (vloeibaar)
0,8l (vloeibaar)

 

Tuinwinkel Klinkers
Nije Dijk 2a
9468 AT Annen

Ingang via
winkelcentrum d'Anloop

Tel. 06 - 25555012
Openingstijden:

Dinsdag t/m Vrijdag
09.00 - 17.30 uur

Zaterdag
09.00 - 17.00 uur
Wij zijn:

Volg ons via social mediaVolg ons op Twitter
Ga naar de website van:

Hoveniersbedrijf Klinkers