Tuintips
Wat kunt u doen in de tuin elke maand?
Wij geven hieronder per maand een aantal tips en werkzaamheden die u in de tuin kunt uitvoeren. Denk hierbij aan informatie over snoeien, gazononderhoud, sproeien etc.

Kortom allerlei tips om volop te kunnen genieten van een mooie, verzorgde tuin!

Januari (louwmaand)
Januari is een stille, rustige tuinmaand.
Het is een maand om eens te genieten van uw tuin. Genieten van allerlei planten die wintergroen zijn, bessen dragen of zelfs nog bloeien, zoals de winterbloeiende Prunus subhirtella ´Autumnalis´, Jasminium nudiflorum (winterjasmijn), Hamamelis (toverhazelaar), Viburnum tinus, Chimonanthus praecox, Viburnum x bodnantese ´Dawn´ en de Helleborus (kerstroos). De viooltjes en winterheide (Erica´s) geven prachtig kleur aan je tuin of in de winterbakken op je balkon.
lees verder...

Februari (sprokkelmaand)
De dagen beginnen merkbaar te lengen. Het rustende leven wordt stilaan terug wakker. Met een beetje geluk kan deze maand al wat lentesfeer brengen. Als de grond niet bevroren is, kan het gazon vanaf 6°C beginnen groeien. Er zijn al heel wat vroege bloeiende planten die hun eerste bloemen laten zien. Toverhazelaars staan te bloeien, samen met sneeuwklokjes, winterheide, winterakonieten, Camelia,...
lees verder...

Maart
Menig tuinier bloeit nu op want de eerste echte tekenen dat de lente is aangebroken zijn nu duidelijk zichtbaar. Uw tuin of balkon komt tot leven. In deze maand kunt en mag u de handen flink uit de mouwen steken. Er is van alles te doen om uw tuin voor te bereiden op het komende tuinseizoen.
lees verder...

April
De voorjaar is nu echt op komst. Tijd om uw tuin voorjaars klaar te maken.
U kunt hierbij denken aan het snoeien van uw heesters en beplanting, achtergebleven blad verwijderen en natuurlijk uw gazon en borders bemesten.
Graag geven we u een aantal tips voor het bemesten van uw tuin. Dit is een belangrijk aspect, wilt u de rest van het jaar genieten van een mooi gazon en een rijk bloeiende tuin.
lees verder...

Mei (bloeimaand)
Van alles te doen in de tuin in deze maand!
lees verder...

Juni
In de zomer is het extra genieten van uw tuin. Alles groeit en bloeit. Onze tuintips helpen u, het mooiste van uw tuin te maken en er nog meer plezier van te hebben.
lees verder...

Juli
Op de lange en warme zomeravonden kunt u lekker ontspannen! Borders vol van kleur, heerlijk geurende kruidentuintjes en moestuinen met smakelijke gewassen. Tijdens deze hoogtijdagen is het genieten van het uitbundige planten- en dierenleven in uw tuin!
lees verder...

Augustus
Augustus is een maand om van uw tuin te genieten. De warmste zomermaand, het mooiste weer. Maar hoge temperaturen kunnen ook een probleem zijn. Wij hebben de tips voor u.
lees verder...

September
De zomer is nog lang niet voorbij! September is een prachtige tuinmaand, waarin er nog genoeg in uw tuin is om van te genieten. Laat u verrassen door de charme van de nazomer. Net zoals iedere maand geven wij u ook voor september graag wat tips mee!
lees verder...

Oktober / November
Het najaar is weer begonnen!
De bladeren vallen van de bomen en het is de hoogste tijd om in uw tuin aan de slag te gaan.
lees verder...

December (wintermaand)
In deze maand kunnen we een aantal dingen in orde maken, onder andere op het gebied van ons gereedschap!
lees verder...




Tuinwinkel Klinkers
Nije Dijk 2a
9468 AT Annen

Ingang via
winkelcentrum d'Anloop

Tel. 06 - 25555012
Openingstijden:

Dinsdag t/m Vrijdag
09.00 - 17.30 uur

Zaterdag
09.00 - 17.00 uur
Wij zijn:

Volg ons via social media



Volg ons op Twitter
Ga naar de website van:

Hoveniersbedrijf Klinkers