Bemestingsadvies

In een evenwichtig bemeste grond met een optimale zuurtegraad zullen uw rozen probleemloos groeien en volop bloeien. Het komt er dus op aan uw rozen correct te bekalken en te bemesten.
 
Kalk als levenselixir

Uw rozen zullen het best groeien in een grond met een optimale pH of zuurtegraad (een pH tussen 6,5 en 7,5 is ideaal). Voldoende kalk in de bodem is dan ook een absolute vereiste. Zonder kalk hebben de wortels van rozen het moeilijk om voedingsstoffen uit de bodem op te nemen.

Geef uw rozen daarom jaarlijks een voldoende dosis DCM Groen-Kalk®, een snel oplosbare korrelkalk, rijk aan magnesium. Dankzij zijn korrelvorm kan deze kalkmeststof gemakkelijk en proper worden gebruikt. DCM Groen-Kalk® verhoogt op een veilige manier de pH van de bodem waardoor de aanwezige voedingselementen optimaal kunnen worden opgenomen.

Een uitgebalanceerde voeding
De roos is een erg dankbare bloem, er is geen bloeiende plant die meer teruggeeft voor wat ze krijgt. De ontwikkeling van een bloeiende roos vraagt echter veel energie. Rozenstruiken zijn dan ook grote eters, die je haast nooit te veel voedsel kunt geven. DCM Organische Meststof Rozen & Bloemen is een evenwichtige rozenvoeding met een lange werking. Strooi deze meststof een eerste keer in het voorjaar. Bemest uw rozen dan nog een tweede keer na de eerste bloeiperiode. Zo hebben ze weer voldoende energie om tot in de herfst nieuwe knoppen te vormen.

DCM Organische Meststof Rozen & Bloemen
Deze organisch-minerale meststof werd speciaal ontwikkeld om aan de behoeften van uw rozenplanten te voldoen. Ze is rijk aan kalium voor intense bloemkleuren en sterke planten, het extra magnesium zorgt voor een diepgroene bladkleur. Omdat de voedingsstoffen in deze meststof nagenoeg niet uitspoelen, wordt het milieu niet belast en kan bovendien een lange werking van minstens 100 dagen worden gegarandeerd. Op die manier geniet u een gans seizoen lang van een schitterende bloei.

Verleng de bloei
Door de verwelkte bloemen steeds nauwgezet uit de struiken te verwijderen, kan u de bloei aanzienlijk verlengen. Verwelkte rozen wegsnijden doet u best boven het eerste vijftallig blad. Uit de knop in de oksel zal een nieuwe bloemstengel groeien. Op voorwaarde dat de struik voldoende voedingsstoffen uit de bodem kan opnemen.


Snoeien

Door uw rozen te snoeien, geeft u ze de kans zich te vernieuwen. Bovendien kan u tijdens de snoei ook meteen alle zieke of dode takken verwijderen of uw planten weer in vorm knippen.
 
In de regel snoeit u een roos het best als ze in een rustperiode verkeert, dus vanaf het vallen van het blad in de herfst tot het uitlopen van het blad in de lente. Snoeien tijdens vorstperiodes is echter uit den boze omdat scheuten dan kunnen invriezen.

Tijdens een wintersnoei (voor de winter/vorst) snoeit u de rozenstruik best in tot op ongeveer 50 cm hoogte. (Opgelet: dit is niet van toepassing voor klimrozen!)

De eigenlijke snoei van de struikroos gebeurt best in maart. Tijdens de lentesnoei snoeit u de takken in tot op twee à drie ogen (= verdikkingen). Door te snoeien in het voorjaar minimaliseert u de kans op ernstige vorstschade.

Gebruik een goed snijdende snoeischaar voor een mooie wondsnede. Geen rozen zonder doornen, voorzie daarom ook een paar stevige handschoenen.
Maak steeds een mooie schuine snede zodat het water wegloopt van de knop en niet op de knop loopt.

Aanplanten

Door enkele eenvoudige basisregels in acht te nemen, maakt u het deze planten al snel naar hun zin en zullen ze u de hele zomer lang met een rijke en volle bloei verwennen.
 
Rozen houden van:
* Een zonnige standplaats zodat ze kunnen genieten van elk sprankje licht.
* Voldoende beschutting tegen kille wind.
* Een goed doorlaatbare grond voor sterke wortels, gemakkelijke opname van voedingsstoffen en
  een goede vochthuishouding voor warme zomerdagen. Rozen houden immers niet van  
  stagnerend water ter hoogte van de wortels.
* Voldoende voedingsstoffen die voor prachtige bloemen zorgen, een hele zomer lang.
* Een neutrale tot licht alkalische zuurgraad (pH tussen 6,5 en 7,5) van de bodem. Rozen zijn 
  kalkminnend; een voldoende hoeveelheid kalk in de bodem komt dus zeker van pas.

Hoe te werk gaan bij de aanplant van rozen?
De basis van elke mooie roos is een stevig en gezond wortelstelsel. Bij het aanplanten van rozen is het daarom verstandig de bodem optimaal aan hun behoeften aan te passen. Een goede bodem bevat voldoende humus van goede kwaliteit. Deze zal de inworteling in hoge mate bevorderen.

Door bij het aanplanten DCM Vivimus® Rozen & Bloemen in het plantgat te mengen, verbetert u de bodem en zorgt u ervoor dat hij voldoende humus, lucht en voeding bevat.
DCM Vivimus® Rozen & Bloemen voor een snelle inworteling en een geslaagde aanplanting
De specifieke samenstelling en het hoog gehalte aan organisch materiaal bevorderen de activiteit van het bodemleven en zorgen voor een humusrijke grond
De bodem krijgt een luchtige en kruimelige humusrijke structuur die een snelle beworteling bevordert.

De bodem droogt minder snel uit omdat de humus het vocht beter vasthoudt. Het blijft ter beschikking van de nog tere wortels. DCM Vivimus® Rozen & Bloemen brengt de bodem in een optimale conditie en spreidt uw rozen een ideaal bedje.

 

 

Tuinwinkel Klinkers
Nije Dijk 2a
9468 AT Annen

Ingang via
winkelcentrum d'Anloop

Tel. 06 - 25555012
Openingstijden:

Dinsdag t/m Vrijdag
09.00 - 17.30 uur

Zaterdag
09.00 - 17.00 uur
Wij zijn:

Volg ons via social mediaVolg ons op Twitter
Ga naar de website van:

Hoveniersbedrijf Klinkers